DIY køkkenrulleholder

I nød efter ikke at kunne finde en køkkenrulleholder, som kunne hænge på væggen, og som jeg kunne lide, måtte jeg i selv i gang med at kreerer en. Den indgår i vores baggangs setup, som blev beskrevet i artiklen om hjemmelavede opbevaringsløsninger her.

Det blev til denne model.

 

Den er utrolig nem at lave og kræver ikke de store færdigheder.

Du skal bruge:

  • 30 Cm rundstok (vi var så heldige at have en stump fra en rundstok vi har brugt i haven de sidste mange år, og som nu var rådden et godt stykke. Heldigvis kunne der skæres 30 cm. af)
  • Evt. noget lak eller som her noget sort bejdse vi havde i overskud fra et andet projekt
  • 2 x 21 cm læder 2 cm bred
  • 2 stk. Soldaterben eller paperbinders som de også hedder
  • 2 stk. Messinge søm
  • Hultang

Fordi min rundstok var brugt og slidt, blev den først pudset og siden behandlet med noget sort bejdse. Køber du en ny er det ikke nødvendigt, med mindre du jo gerne vil have den er sort.

Når den er tør bukker du læder stykket rundt så det danner en løkke omkring rundstokken, så den stadig kan tages ud når køkkenrullen skal skiftes. Marker hvor de to huller i skal være. Jeg har med min hultang lavet et hul 0,5 cm inde på læderstykket og nr. 2 hul ca. 11,5cm op. Hullet er ca. 0,2 cm stort. Det danner ift. Min rundstok en fin løkke hvor den nemt kan tages ud. Igennem de to hullet kommer jeg et soldater ben som  holder den på plads.

Hæng stropperne op med messingesøm med passende afstand og voila – køkkenrulleholder.

udvalgte produkter

Ikke på lager
49 DKK