Forskellig opbevaringskasser

I denne uge får I derfor en ordentlig smøre med bud på 3 opbevaringskasser / kurve.

Et af de rum, som nu har fået en ny tillægsfunktion, er bryggerset, hvor der nu er lavet plads til en pusleplads.

I den anledning har jeg haft brug for at øge lidt opbevaringsløsninger, både for at nogle ting skal være inden for rækkevidde men også for overskuelighedens skyld. Der er jo mange ting sådan en lille størrelse skal bruge.

 

Opbevaringskasser af skotøjsæske:

Endnu en gang kiggede jeg rundt på hvad, jeg havde, og hvad jeg kunne fremtrylle. I har tidligere set min kurv lavet af en papkasse, garn og et gammelt pudebetræk – se mere her – så inspirationen startede der, men taget videre til hvor det ikke krævede sy færdigheder.

Du skal bruge:

  • En skotøjsæske minus låg
  • En rest stof, det kan være fra noget tøj, sengetøj, eller som i mit tilfælde en rest stof fra sidst jeg syede puder.
  • Lim pistol og dertilhørende lim.
  • Garn, igen bruger jeg mit møbelgarn, det kan være noget billigt tykt garn du har eller måske noget Sisal reb, som man kan købe i byggebutikker.
  • Hæftemaskine.

Start med at måle en linje op, som skal være skillelinjen for garn og stof. Mit er ca. 5 cm garn og 3,5 cm stof.

Når linjen er markeret klippes stoffet til og hæftes på kassen. Jeg har lige meget stof på indersiden som på ydersiden, for når jeg så skal hæfte det på med hæfteklemmer kan jeg hæfte helt nede ved kanten så hæfteklemmen bliver skjult af garnet, samtidig med både inder- og ydersiden sidder godt fast.

Brug lige lidt tid på hjørnerne så de bliver fint foldet.

Når stoffet er på plads, kan du begynde at lime garnet på. Jeg startede fra hvor stofkanten sluttede, således at jeg skjulte hæfteklemmerne. Det er ikke nødvendigt at have lim på hele vejen, men det er nok med små punkt klatter af lim. Fortsæt hele vejen rundt indtil din æske er dækket.

Opbevaringskasse med fordelingsrum:

Her begynder I måske at tænke, at nu bliver det også snart for meget genbrug, og det er fair nok, for jeg ved heller ikke, om det kommer til at fungere i det lange løb. Men opbevaringsmuligheder kan man ikke få nok af, og det skal ikke kun rumme en masse men også være nemt at tilgå.

Under puslepladsen har vi et dejlig bredt og dybt skab med to hylder. Det er jo fantastisk meget plads, men ulemper for mig med sådan et dybt skabe er, at jeg har svært ved at holde orden og udnyttet pladsen optimalt. Så da jeg en dag fik øje på en papkasse, vi havde stående, slog det mig, at den havde præcis de proportioner som hylden i skabet. Det endte ud i denne opbevaringskasse, som man kan trække ud og overskue, hvad der er i.

Det fungere ved at jeg har skåret flapperne af papkassen så den bare en åben. Flapperne er så brugt til at lave skillerum nede i kassen.

På den måde kan jeg inddele den i så mange rum jeg ønsker, hvilket er ideelt til opbevaring af en masse småt babytøj. Kassen fylder næsten hele hyldens dybde, der er lige 15 cm. bagved som kan bruges til ting, som aktuelt ikke skal bruges. Men ellers giver det mig en bedre udnyttelse af hylden og mulighed for at bedre overblik over masse bunker af småt tøj inde i skabet, som så ikke vælter, bliver rodet rundt osv. For at gøre kassen lidt pænere, har jeg valgt at beklæde den med noget gavepapir. Det er limet på med vanish glue, og det samme lim har det fået på oversiden efterfølgende. Nu får jeg at se, hvordan det kommer til at fungere i praksis, når den lille herre kommer, men ind til videre synes jeg den er genial.

Ideen med rumdeling af pap fra en papkasse kan du jo også tage videre til nogle skuffer, hvor du har brug for noget opdeling.

Hæklet kurv.

Endnu et produkt af min møbelgarn fra genbrug. I er måske ved at være træt af det, men det viser bare hvordan et godt køb fra genbrug kan være til megen nytte.

Kurven bruger jeg også i bryggerset til opbevaring af små håndklæder samt vaskehandsker. Hvad vaskehandsker går ud på, må I læse om en anden dag, når jeg lige får skrevet noget om, hvad min mor og jeg har fået syet af gamle håndklæder, sengetøj mm.

Hækleopskrift:

Jeg kan ikke give en præcis størrelse garn, da mit som sagt er noget møbelgarn købt i genbrug, men jeg har hæklet med en str. 7,0 hæklenål så noget kraftigt garn som passer til en str. 7.

Forkortelser:

MR: Magisk ring

FM: fastmasker.

KM: Kædemasker.

STGM: Stangmasker

LM: Luftmasker.

Start med at lave en MR.

Hækle 6 FM i den MR.

2 FM i hver FM (12)

”1 FM, 1 udt. I den næste FM” forsæt således hele vejen rundt.  (18).

”2 FM 1 udt. I næste Fm” forsæt således hele vejen rundt. (24)

”3 FM 1 udt. I næste FM” forsæt således hele vejen rundt. (30)

”4 FM 1 udt. I næste FM” forsæt således hele vejen rundt. (36)

”5 FM 1 udt. I næste FM” forsæt således hele vejen rundt. (42)

”6 FM 1 udt. I næste FM” forsæt således hele vejen rundt. (48)

”7 FM 1 udt. I næste FM” forsæt således hele vejen rundt. (54)

”8 FM 1 udt. I næste FM” forsæt således hele vejen rundt. (60).

Du har nu lavet bunden – ønsker du den større fortsætter du bare med udtagene, og ønsker du den mindre ja så stopper du bare før.

Nu begynder du på siderne.

Hækle 1 LM en STGM masker i samme maske, en STGM i hver maske hele vejen rundt, afslut med KM i første STGM.

Forsæt således indtil du har den højde på kurven du ønsker.

Håndtag (hækle 2 stk.).

Her hækles ikke frem og tilbage men rundt om en LM kæde. På billedet nedenunder har jeg vist, hvordan håndtaget ser ud – godt nok i noget andet garn.

Slå 10 LM op.

I 2. maske hækles 1 FM (sæt evt. en maskemarkør i denne).  FM i de næste 7 masker. I sidste maske hækles 8 STGM.
Vend ikke men forsæt ned af den næste side med 7 FM, 8 STGM i næste maske og afslut med KM i den første FM, du lavede. Afslut garnet og hæft enden.

Sy på kurven.

udvalgte produkter

Ikke på lager
49 DKK