Tips til et pyntet påskebord

Der er sikkert mange af jer som nyder en påskeferie på dette tidspunkt og måske har i inviteret venner og familie på påskefrokost. De skal da have lov til at nyde et pyntet påskebord med fine hjemmegjorte ting.

Vi tyvstartede lidt da jeg skal arbejde noget af påsken, derfor havde vi allerede gæster i lørdags. Det brugte jeg som anledning til at pynte bordet med de farvede æg jeg fortalte om i forrige blog indlæg, samt andet genbrugspynt.

Jeg havde farvet både hele og halve æg, æg jeg har samlet over et stykke tid alt efter hvordan det passede med at jeg skulle bruge æg til.

Til venstre æggeskaller farvet med rødbede i 2 timer og 12 timer Til højre æggeskaller farvet med blåbær

Lysestager af halve æggeskaller

Du skal bruge:

Sand/jord

Mos ( vi er så ”heldige” at have en græsplæne som kan levere det)

Lys (Jeg havde kun de store kronelys men de små fra juletræet ville være rigtig gode også)

Halv æggeskal fx nogle du har farvet.

Jeg brugte de æggebægre jeg har da de bare er helt almindelige hvide. Hvis man ikke har nogen eller man ikke synes de passer til, kan man lave nogle ud af brugte æggepakker og pakke dem ind i sølvpapir eller male dem.

Jeg brugte jord fordi det var det jeg havde, men det gælder om at få pakket jorden godt rundt om lyset, så det står stabilt. I bagklogskabens lys ville det nok være nemmere men sand, men man må jo bruge, hvad man har. Da først mossen blev pakket omkring til sidst, blev det helt stabilt.

 

Blomsterkurve af halve æggeskaller

Ved det ene lys placerede jeg en halve æggeskal hvor i der var plantet en mini påskelilje med løg.

Du skal bruge:

Jord

Små blomsterløg der er ved at springe ud, fx påskeliljer, krokus. Perlehyacint.

Mos.

Pletter i luften og æg farvet med rødkål og en lille kylling til påsken
Kirsebærgrene med æg farvet af blåbær og rødkål og en påskehare servietring

Servietring af en gammel bog

På ingen tid fik vi også skabt nogle servietringe. Min mand er ferm til at tegne så jeg bad ham lave en skitse af en hare. Jeg fandt imellem tiden en gammel bog, jeg har brugt tidligere til noget udklip. Papiret er forholdsvis kraftigt og har du ikke noget af det kan man altid lime to ark sammen. Jeg synes det fungere godt med at det er en gammel bog frem for et stykke almindelig papir. Både ift. genbrug men også fordi de giver en anden karakter samt gæsterne bliver mere overrasket og går i gang med at læse på dem.

Du kan få skabelonen til haren her:

Men fortvivl ej hvis der ting du ikke har eller du ikke har farvet æg. Tænk det mere som en inspiration, det er ideen med vore blogindlæg.  At I får lyst til at udfolde jer kreativ med genbrug eller upcycling i tankerne. Så brug hvad i har.