Påskeæg med urter – DIY

Et hyggeligt lille trick til påske er påskeæg med urter. Disse små søde ting kan give lidt hygge og charme til urter som purløg og karse lige til at bruge ved bordet.

Starten på grønne fingre

Det har efterhånden noget tid kriblet i fingrene på for at komme ud i haven. Jeg har været ude et par gange, men foråret lader desværre forsat vente på sig. Til gengæld er påsken ved at nærme sig… Det er for mig en hyggelig tid, da det ofte indebære et par fridage, påskefrokoster – og ja så minder det en om at foråret er på vej. Jeg kan godt lide at pynte op til påske, ikke overdrevet men bare med lidt blomsterløg, grene, æg, små kyllinger og måske et papirklip eller to. Det er også noget jeg husker fra min barndom sammen med jagten på påskeæg. Mine søstre og jeg lavede altid reder hvori påskeharen kunne komme æg, men aldrig nogensinde valgte den at finde rederne. Til gengæld var de gemt rundt om i en forholdsvis stor have. Det havde vi meget sjov med.

Men når nu foråret ikke helt har meldt sin ankomst endnu, vil jeg bruge påskens kommen til at få stillet trangen til at så.

Det blev til disse to små fyre. Hr. Karse og hr. Purløg som forsigtig kigger op af deres æggebægre.

De er fyldt med henholdsvis vat og karse frø og jord og purløgsfrø. Over dem har de fået et lille drivhus klippet ud af en vandflaske. Karsen kom i løbet af 2 dage og blev derfor hurtig spist og gensået flere gange mens purløg tog noget længere tid. Det er nu fantastisk at se noget grønt spire frem.