En dåse til potte – DIY gave

Her på Hjemad vil vi også gerne dele idéer og vise, hvordan vi privat bruger ting som ellers skulle smides ud til en ny funktion – fx en gave når man forvandler en dåse til potte.

For et par uger siden havde jeg besøg af to gode veninder til frokost, og da det nu var i februar, syntes jeg, at vi skulle have suppe. Det blev til ferskensuppe, som sjovt nok så også kræver en dåse ferskner. Tilbage stod jeg med denne store fine konserves dåse, som jo er skabt til at blive brugt til noget. Derfor tænkte jeg på min søster, som jeg skal besøge. Hun har lige malet sit køkken og har i den anledning lavet lidt nyt dekoration af køkkenet, bl.a. opsat et gammelt rionet som opslagstavle, og her tænkte jeg dåsen som blomster krukke, og når vi når foråret, kan hun så krydderurter i.

Fremgangsmåde

Jeg har rengjort dåsen ved at lægge den i varmt vand, så papiret kom af og derefter kræver det lidt knofedt og en god skuresvamp til lige at få limen af.

Jeg brugte vandbaseret akrylmaling, som jeg har købt i en hobbybutik til et andet projekt.

Jeg valgte at male dåsen med en stribe for oven og en for neden, men det kan jo varieres i en uendelighed.

Jeg har malet den af 2 omgange med en let tur med sandpapir i mellem for at fjerne evt. større klatter af maling.

Da det var overstået fik jeg boret et hul til en S formet krog, som vi havde brugt til noget dekoration i julen, og vupti så har jeg en hængende potte.

Du kan se billederne herunder for det endelige resultat.

En tanke om “En dåse til potte – DIY gave

  1. Pingback: Blyantsholder DIY med genbrug og upcycling - Hjemad

Kommentar er lukket