Sådan laver Hjemad produkter

Det ville nok være nemmere at købe nye færdige materialer til at bruge til vores Hjemad produkter. Eller man kunne købe helt færdige produkter fra den anden side af kloden. Det er dog ikke det, vi vil. Vi vil sørge for, at der bliver genanvendt mere. Spild materiale bliver brugt til noget i stedet for at blive smidt ud. Gamle ting bliver lavet om til nye ting med nye funktioner – upcycling.

Hjemad produkter fra hånd til hånd

Når vi laver en ting til interiør, boligtilbehør eller livsstil, så er det lavet med vores egne hænder. Tag fx vores coaster af læder. De består af læderstrimler fra bælteproduktion, som bliver skåret af bælteremmene, for at give en pænere afslutning. Disse strimler går til affald. I stedet for at smide dem ud, så påfører vi strimlerne en naturgummilim og ruller dem i hånden. Det har vi ikke maskiner til. Sådan et produkt bygger primært på genanvendelse, hvor et materiale bliver (gen)anvendt frem for at ende som affald.

En anden tilgang til produkterne er upcycling. Det er vores viskestykke ophæng et godt eksempel på. Her benytter vi en gammel gardinring af træ, som ikke længere bliver brugt til sit formål. Frem for at smide den ud eller brænde den, så får den et nyt formål til viskestykker og håndklæder. Det sker, fordi vi tilføjer selve ophænget på ringen, som vi syer på. Det er så i øvrigt også enten restlæder eller brugt cykelslange, der bliver reddet fra at blive smidt ud. Tråden vi syer med er dog ny – så dygtige er vi heller ikke.

Kilden til produkterne – dig

Hjemad produkter får deres liv ud fra det, som er tilgængeligt. Det er en utrolig spændende tilgang til produktudvikling, men det er også ganske krævende.

Derfor har vi en bøn til dig. Hvis du kender til gode materialer i en produktion, der bare bliver kasseret fordi det er spild, så vil vi meget gerne høre fra dig. Kender du til nogen, der har partier af ting, de bare vil smide ud fordi ingen bruger dem mere (døre, køkkengreb, puder, fuglebure, gammelt porcelæn eller noget helt andet – fantasi, fantasi), så vil også meget gerne høre fra dig.

Vi er konstant på jagt efter nye kilder.