En spæd start på genanvendelse

Genanvendelse står højt for os. Tanken om at mange gode materialer bare bliver smidt ud, fordi de enten har udtjent et formål eller bare ikke passer ind i rammen til det de var ment til, satte en proces i gang hos os – det må da kunne bruges til noget.

Fordi vi har en naturlig interesse for bolig og design, faldt valget let på, hvad disse materialer skulle formgives til. Det var starten på Hjemad.

Genbrug er en glimrende ting, som vi jævnligt er på jagt indenfor, men det er ikke altid nok fordi tiden enten er løbet fra stilen eller konstruktionen. Hvor genbrug i det engelske sprog hedder recycling, så er der også opstået et begreb, der hedder upcycling (der findes ikke en rigtig god dansk udgave – genanvendelse er nok det, der beskriver det bedst.) Idéen er at man allerede har brugt råstoffer og energi på at lave noget, så materialet skal kunne bruges i sin nuværende form men give fornyet brugsglæde.

Efter vi har udviklet en håndfuld produkter og forfinet metoderne i en række måneder, har vi nu taget det næste skridt og etableret en virksomhed til at sælge tingene igennem og en hjemmeside til at vise og forhandle det på. I skrivende stund mangler vi dog lidt endnu for at være i mål.

Vi glæder os til at se, om der er folk rundt om i Danmark, som vil tage imod genanvendelse i deres boligindretning.